Els productes alimentaris utilitzats com a ingredients es poden desposseir d’algunes característiques nutritives no desitjades, o poden experimentar un procés de biofortificació per millorar els beneficis nutricionals. Mitjançant la combinació d’ingredients tradicionals o millorats, els productes alimentaris formulats poden satisfer les demandes nutricionals de la població. Investigació en noves tecnologies per a desenvolupar productes lactis més saludables, especialment centrats en la reducció de contingut de sodi i greixos i la utilització dels prebióticos per millorar els seus efectes beneficiosos per a la salut i millorar l’acceptació sensorial.
Qualitat i Innovació Alimentària
- Millora nutricional
- Necessitats especials
- Alliberament de compostos bioactius
- Sots-productes alimentaris
Desenvolupament de productes alimentaris millorats nutricionalment
Investigadors
- Manuel Castillo Zambudio. Veure perfil
- Victoria Ferragut Pérez. Veure perfil
- Bibiana Juan Godoy. Veure perfil
- Jordi Saldo Periago. Veure perfil
- Antonio José Trujillo Mesa. Veure perfil
Aliments per a grups de població amb necessitats especials
Desenvolupament de pa lliure de gluten a través de la formulació i alternatives tecnològiques per millorar les característiques sensorials, ampliar la vida útil i garantir les propietats nutritives.
Investigadors
- Marta Capellas Puig. Veure perfil
Sistemes d'alliberament de compostos bioactius
En l’actualitat, els consumidors exigeixen cada vegada més productes alimentaris d’alta qualitat, segurs i saludables. Les emulsions nanostructurades poden tenir el potencial de protegir i millorar l’alliberament i l’activitat biològica dels compostos actius encapsulats comunament incorporats als productes alimentaris, com antimicrobians naturals i nutracèutics, tot protegint o fins i tot millorant les seves propietats funcionals.
Investigadors
- Victoria Ferragut Pérez. Veure perfil
- Bibiana Juan Godoy. Veure perfil
- Antonio José Trujillo Mesa. Veure perfil
Valorització dels sots-productes alimentaris
Modificació dels sots-productes de la indústria alimentària i els aliments bàsics de baixa qualitat mitjançant processos bioquímics, biològics o físics per alliberar tot el seu potencial mitjançant l’obtenció de fraccions riques en alguns ingredients funcionals (com augmentar la proporció de fibra soluble o produir fraccions riques en pèptids bioactius), o utilitzant l’ingredient modificat en la formulació de nous o millorats.
Investigadors
- Bibiana Juan Godoy. Veure perfil
- Montserrat Mor-Mur Francesch. Veure perfil
- Jordi Saldo Periago. Veure perfil
- Antonio José Trujillo Mesa. Veure perfil