Skip to main content
Què oferim

Valorització de sots-productes

La industria agroalimentària produeix un elevat volum de rebuig que no pot ser comercialitzat directament però que conté ingredients potencialment valuosos.

La nostra oferta és fer servir els ingredients el més a prop possible al seu estat original, només eliminant les seves característiques indesitjables (incloent la estabilització microbiològica) i realitzant modificacions senzilles per a augmentar la seva funcionalitat.

En el cas dels antioxidants ja coneixem que la combinació de diferents compostos proporciona un efecte sinèrgic que augmenta la seva efectivitat. En sots-productes d’origen vegetal freqüentment la fracció rica en antioxidants ho és també en fibra, i permet combinar ambdues propietats.

  • Els ingredients naturalment rics en fibra s’han aplicat a productes de panificació i a begudes per a millorar el seu contingut en fibra al temps que també milloren propietats sensorials i tecnològiques.
  • A partir del sèrum de formatgeria, un important subproducte de la industria làctia, es van elaborar batuts lactis saborizats. Aquests batuts van a ser comercialitzats per una pime catalana des de fa uns anys. En un altre projecte similar, les proteïnes sèriques modificades van ser utilitzades com a ingredient funcional en la preparació de postres làctics, flams i natilles.
Close Menu