Skip to main content

Laboratoris

Laboratoris fisicoquímic

El CERTA disposa de laboratoris on es poden aplicar diferents tècniques per determinar la composició, propietats funcionals i sensorials dels aliments, així com el desenvolupament de fórmules alimentàries com pas previ a l’escala de Planta Pilot.

1.

Anàlisi de composició d'aliments

2.

Tècniques per a la determinació de la textura o viscositat dels aliments

3.

Avaluació de l'estabilitat d'emulsions alimentàries

4.

Anàlisi de micronutrients

5.

Seguiment dels canvis bioquímics durant la maduració o emmagatzematge d'aliments

6.

Determinació del valor nutritiu

Laboratori microbiològic

El CERTA disposa de diversos laboratoris per l’anàlisi de la composició microbiana dels aliments, amb els més alts estàndards tècnics i de seguretat.

1.

Espai per treballar amb microorganismes patògens alimentaris (contenció de nivell 3)

2.

Recompte i identificació microbiològica

3.

Avaluació i validació de inactivació per tractaments tecnològics (letalitat microbiana)

4.

Realització de challenge tests

5.

Control de neteja i desinfecció de les superfícies

6.

Determinació Vida útil microbiològica

Laboratori òptic

El CERTA posseeix la infraestructura necessària per al desenvolupament i aplicació de sensors òptics (NIR, fluorescència), basats en diferents configuracions de mesura (transmissió, dispersió de llum), per al monitoratge, la optimització i el control de processos en la indústria alimentària.

1.

Monitoratge i optimització en línia de les propietats de coagulació de la llet i dels productes lactis

2.

Determinació en línia del pH en iogurts i productes fermentats

3.

Determinació i control en línia del dany tèrmic

4.

Determinació i optimització en línia dels índexs de qualitat i rendiment en matrius alimentàries

5.

Determinació i optimització en línia de propietats funcionals, tecnològiques, reològiques i texturals en matrius alimentàries

6.

Detecció i quantificació en línia de partícules i compostos químics en aliments