El CERTA disposa de laboratoris on es poden aplicar diferents tècniques per determinar la composició, propietats funcionals i sensorials dels aliments, així com el desenvolupament de fórmules alimentàries com pas previ a l’escala de Planta Pilot.
Laboratoris
Laboratoris fisicoquímic
1.
Anàlisi de composició d'aliments
2.
Tècniques per a la determinació de la textura o viscositat dels aliments
3.
Avaluació de l'estabilitat d'emulsions alimentàries
4.
Anàlisi de micronutrients
5.
Seguiment dels canvis bioquímics durant la maduració o emmagatzematge d'aliments
6.
Determinació del valor nutritiu
Laboratori microbiològic
El CERTA disposa de diversos laboratoris per l’anàlisi de la composició microbiana dels aliments, amb els més alts estàndards tècnics i de seguretat.
1.
Espai per treballar amb microorganismes patògens alimentaris (contenció de nivell 3)
2.
Recompte i identificació microbiològica
3.
Avaluació i validació de inactivació per tractaments tecnològics (letalitat microbiana)
4.
Realització de challenge tests
5.
Control de neteja i desinfecció de les superfícies
6.
Determinació Vida útil microbiològica
Laboratori òptic
El CERTA posseeix la infraestructura necessària per al desenvolupament i aplicació de sensors òptics (NIR, fluorescència), basats en diferents configuracions de mesura (transmissió, dispersió de llum), per al monitoratge, la optimització i el control de processos en la indústria alimentària.
1.
Monitoratge i optimització en línia de les propietats de coagulació de la llet i dels productes lactis
2.
Determinació en línia del pH en iogurts i productes fermentats
3.
Determinació i control en línia del dany tèrmic
4.
Determinació i optimització en línia dels índexs de qualitat i rendiment en matrius alimentàries
5.
Determinació i optimització en línia de propietats funcionals, tecnològiques, reològiques i texturals en matrius alimentàries
6.
Detecció i quantificació en línia de partícules i compostos químics en aliments