Skip to main content
Què oferim

Preservació dels aliments sense modificar les característiques organolèptiques. Tractament per alta pressió hidrostàtica

El sistema es basa en aplicar als aliments altes pressions (100-1000 MPa) de manera uniforme. Així, la tecnologia permet la conservació dels productes alimentaris, sense modificar les característiques organolèptiques i allargant la vida útil dels productes.

Els principals avantatges d’aquesta tecnologia són:

  • Seguretat alimentària (reducció de microorganismes patògens)
  • Mínim danys tèrmics al producte
  • Les qualitats sensorials i nutritives del producte no es veuen afectades
  • Es poden desenvolupar nous productes amb textures millorades
Aplicacions
  • En productes carnis i de peix es pot pasteuritzar el producte, perllongant la vida útil, reduint la quantitat d’additius i evitant alteracions de color i sabor.
  • A les verdures, inactiva o redueix l’activitat de certs enzims, tot mantenint les propietats sensorials i nutritives dels productes frescos.
  • Els sucs de fruites tractats per alta pressió tenen efectes similars als de la pasteurització, però mantenen el seu sabor original.
  • Els tractaments sobre la llet tenen efectes similars als de la pasteurització, alhora que milloren les característiques dels productes lactis elaborats amb aquesta llet, com ara la producció de iogurts més ferms i amb menys síntesis.
Close Menu