Skip to main content
Què oferim

Obtenció d'aliments líquids conservables a temperatura ambient i estables sense additius. Tractament d'homogeneïtzació per ultra alta pressió (UHPH)

L’UHPH és una nova tecnologia basada en els mateixos principis que l’homogeneïtzació, però amb pressions de fins a 400 MPa. El sistema UHPH permet simultàniament l’esterilització d’aliments líquids, destruint formes vegetatives microbianes i espores, i l’estabilització física sense additius (evita la precipitació i separació de components que constitueixen una emulsió), tot i mantenint el color natural, el sabor, el seu valor nutritiu i aparença de producte fresc.

El benefici del sistema UHPH, en relació als tractaments tèrmics d’esterilització tradicionals, resideix en la obtenció de productes de major qualitat, més estables i menys afectats des del punt de vista organolèptic i nutricional, amb un menor consum energètic i sense additius.

Aplicacions

El mercat a què està dirigit és el sector de begudes, contemplant els subsectors, làctics, de sucs, begudes vegetals i sopes.

  • En aplicar el tractament UHPH a la llet per a la fabricació de iogurt, es produeix un augment en la capacitat de retenció d’aigua del iogurt (absència de sinéresis) que resulta en millors característiques de textura sense l’addició de llet en pols com es requereix en la producció industrial.
  • En aplicar el tractament UHPH a la llet per l’elaboració del formatge fresc, la capacitat de retenció d’aigua del formatge augmenta (rendiment millorat), el que condueix a una bona textura.
  • En begudes làcties i vegetals, produeix els mateixos efectes que l’esterilització en relació a la seguretat alimentària, però incrementant la seva estabilitat i fent innecessària l’addició d’additius.
Close Menu