La meva recerca s’ha centrat principalment en l’estudi dels polifenols, potents antioxidants que es troben abundantment en fruites i verdures. Vaig obtenir el meu màster i el meu doctorat a la Universitat Estatal d’Ohio en Ciència i Tecnologia dels Aliments, on vaig estudiar les antocianes, que són pigments naturals que pertanyen al grup dels flavonoides, una subclasse de polifenols. També tinc experiència treballant durant 3 anys en la indústria alimentària, on vaig treballar amb pigments naturals i les seves aplicacions en productes alimentaris, especialment en rebosteria. Soc beneficiaria de la beca Marie Skłodowska-Curie i beneficiaria del programa Tecniospring INDUSTRY treballant com a investigador postdoctoral al grup CERTA-UAB Tecnio. La meva investigació en curs és sobre la valorització de la pomassa mitjançant l’extracció dels seus compostos bioactius com els polifenols mitjançant noves tecnologies. Crec que trobar maneres d’extraure més eficaçment els compostos bioactius dels residus agroindustrials i les seves aplicacions en aliments, productes farmacèutics i cosmètics ajudarà a respondre a les demandes dels consumidors d’ingredients funcionals amb beneficis per a la salut i desenvolupament ambiental sostenible.
EQUIP
Neda Ahmadiani
- Facultat: Facultat de Veterinària
- Departament: Departament de Ciència Animal i dels Aliments
- Despatx: V0/242
- Telèfon: 93 5814731
- Correu electrònic: neda.ahmadiani@uab.cat
- Identificador ORCID: 0000-0001-6511-1359