Skip to main content
EQUIP

Manuel Castillo

Línies de recerca

El meu programa de recerca actual es centra en el desenvolupament de tecnologies d’avantguarda en l’àmbit de sensors òptics per al monitoratge, la optimització i el control de processos en la línia de producció d’aliments. Vàries tecnologies òptiques per a aplicació en línia basades en l’ús de dispersió de llum i fluorescència estan actualment en desenvolupament al meu laboratori, com per exemple: a) determinació de la fermesa del gel en gels làctics, b) determinació del pH en iogurt i productes làctics fermentats, c) control combinat de la coagulació de la llet i la sinèresi (dessuerat) de la quallada en la fabricació del formatge, d) determinació del grau de desnaturalització de proteïnes del xerigot durant el tractament tèrmic de la llet, e) determinació de la mida micel·lar en llets tractades tèrmicament, f) determinació de diversos marcadors de dany tèrmic en llet, g) determinació de propietats funcionals del xerigot de formatgeria i, h) determinació del grau d’emulsificació de la carn durant el picat i de les minves de producte.

Close Menu